Фаянс, теракот, гранитогрес

Лепенето на фаянс, теракот и гранитогрес създава красиви повърхности в баня, тоалетна, в стаите и навън. Реденето на плочките от различни материали има своята специфика. Затова трябва да го възложите на специалистите от Мейв Строй ЕООД.

За да може вашият проект за под, стени, баня, веранда, пътека и други части на интериора и екстериора да се превърне в точно превъплъщение, са необходими усилията и професионализмът на специалисти по лепене на фаянс, теракот и гранитогрес. Нашите специалисти подхождат индивидуално към всеки клиент и изпълняват зададените проекти така, че да се превърнат в мечтаните повърхности. Ако предпочитате, можете да се консултирате с интериорен дизайнер за настилки и облицовки в дома ви или в друга сграда и ние ще ги изпълним точно по проекта на дизайнера.

Лепенето на плочки и фугирането са специализирани дейности, качественото извършване на които гарантира отличен вид и дълготрайност на покритията. Нашите специалисти обръщат особено внимание на фугирането между плочките, тъй като трябва да се предотврати възможността за натрупване на влага и образуване на конденз, които не само влошават вида на настилките и облицовките, но и създават нездравословни условия за пребиваващите в помещенията. В търговските обекти и в служебни и обществени сгради и помещения е особено важно да се избегнат условия за натрупване на влага и конденз.

За по-атрактивен вид на повърхностите можем да извършим редене на плочки по различни начини, от класически до други варианти по ваш избор.

Фаянсът, теракотът и гранитогресът са най-предпочитани за настилки и облицовки. Те предлагат както разнообразие от цветове, така и различни текстури. Напоследък нарасна търсенето на гранитогрес за облицовки и настилки. За търговски обекти и офиси е подходящ полиран гранитогрес, създаващ огледална повърхност на настилките. За помещения, в които настилките се натоварват в по-малка степен, е подходящ глазиран гранитогрес, който е много здрав, но с течение на времето губи блясъка си. За повърхности, за които е важно рискът от подхлъзване да е минимален, препоръчваме полагане на матиран гранитогрес. А за триизмерен ефект на покритията препоръчваме релефен гранитогрес.

Фаянсовите и теракотените плочки са по-малко издръжливи от гранитогреса, но също имат своите предимства. Фаянсовите плочки се монтират и поддържат лесно, подходящи са за санитарни помещения. За кухни, спални и офиси препоръчваме теракотени плочки, които се предлагат не само в разнообразие от цветове, но и с различни варианти на дизайн и размери.

Освен тези основни материали за облицовки и настилки извършваме полагане и на камък и мрамор.

Преди лепене на плочки от фаянс, теракот и гранитогрес полагаме хастар за плочки, лепим фриз и цокъл, оформяме прагове, монтираме лайсни по ъглите. В тоалетни изграждаме кутии за изход на тоалетни чинии.

Облицовки
хастар за плочки 28.00 лв/м2
фаянс, теракот, гранитогрес 65.00 лв/м2
фриз 18.00 лв/м
цокъл 18.00 лв/м
обръщане на ъгли с плочки 30.00 лв/м
направа на праг 50.00 лв/бр.
изграждане кутии за изход на тоал. чиния 42.00 лв/бр.
монтаж на лайсни по ъгли 4.00 лв/м
камък
мрамор